IMG_5900

Wie

Mijn naam is Mark van Loo. Ik ben naast bike fitter ook werkzaam als fysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Als fysiotherapeut heb ik afgelopen jaren ervaring opgedaan met het begeleiden van (top)sporters en daarnaast ben ik in de zomer van 2014 afgestudeerd als bewegingswetenschapper. Mijn grote passie (of sociaal geaccepteerde verslaving) is wielrennen en ik ben dan ook zeer regelmatig op de wegen rondom Utrecht te vinden.

Waarom

Net zoals veel andere wielrenners bracht ik de afgelopen jaren naast de vele uren op de fiets ook geregeld een hoop tijd door in de schuur, op zoek naar de perfecte afstelling van mijn fiets. In het begin was dit met behulp van de algemene regels die ik vond op internet en op ‘gevoel’ met als resultaat dat dit niet altijd het gewenste effect had. Met name bij zware trainingen en tijdens de opbouw naar piekmomenten is het makkelijk om een blessure op te lopen.

Tijdens mijn studie bewegingswetenschappen heb ik mij verder kunnen verdiepen in de wetenschappelijke achtergrond van prestaties op de fiets en de ideale fietspositie. De laatste jaren zijn er vanuit de wetenschap een hoop ontwikkelingen op dit gebied en nieuwe technologie maakt het mogelijk de positie te bepalen die bij de fysieke mogelijkheden van een fietser past.

Voor mij zijn de dynamische fietspositie metingen de ideale manier om deze nieuwe kennis te combineren met mijn ervaring als fysiotherapeut. Deze mooie combinatie van werk en passie heeft er voor gezorgd dat ik ben begonnen als bike fitter.